Saturday, September 29, 2012

NASA geeft kleurenbeelden Mars vrij




Actualiteitsopdracht aardrijkskunde

Opdracht 1: Artikel
NASA geeft kleurenbeelden Mars vrij
28/08 WETENSCHAP De NASA heeft vandaag kleurenfoto's van de planeet Mars vrijgegeven. De foto's werden gemaakt door de robotjeep Curiosity.
Sinds de landing op 6 augustus heeft de Curiosity al ongeveer 7.000 megabyte data naar de Aarde gestuurd, het viervoudige van zijn voorganger.
Nadat de robotjeep vorige week een eerste testrit had ondernomen, is de Curiosity maandag zowat tien meter verder gereden. Van op de nieuwe positie zullen er enkele wetenschappelijke experimenten plaatsgrijpen. Daarna reist de robot naar een voor wetenschappers veelbelovende plaats die de naam Glenelg kreeg.




Opdracht 2: Inleiding
De robotjeep Curiosity maakte, sinds zijn landing op 6 augustus al 7.000 megabyte data. Dat is 4 keer meer dan zijn voorganger. Het wetenschapscentrum Nasa heeft op 28 augustus eindelijk de kleurenbeelden van Mars kunnen vrijgeven. Na de eerste testrit van vorige week is de robotjeep ondertussen 10 meter verder gereden. Hij zal van uit zijn nieuwe positie enkele nieuwe experimenten uitvoeren. Vervolgens zal de robot naar een voor wetenschappers veelbelovende plaats  reizen, die de naam Glenelg kreeg.






Opdracht 3: Kaart (wetenschapscentra’s van de Nasa)




No comments:

Post a Comment