Tuesday, December 4, 2012

Brand op olieplatform al geblust


Brand op olieplatform al geblust.
Tijdens een onderhoudswerk gebeurde er een ongeluk in de Golf van Mexico. Er was een brand in een olie- en gas platform maar de brand werd wel al geblust. Er zijn ook doden en gewonden. Er waren ongeveer 26 mensen op het platform.
Brand op olieplatform al geblust


16/11  De brand op het olie-en gasplatform in de Golf van Mexico is vrijdag al geblust, zo hebben Amerikaanse networks op gezag van de kustwacht of de uitbater citerend.
CNN en Fox News zeggen dat het geen boorplatform zoals Deep Horizon, maar een productieplatform is. CNN gewaagde net als andere televisiestations niet (meer) over doden. CNN, ABC en NBC spraken over twee vermisten en elf mensen die naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Vier zijn er erg aan toe.
Op gezag van kapitein Peter Gautier van de kustwacht meldden de networks dat er wellicht 26 mensen op het platform waren. Vier werden voor de ontploffing geƫvacueerd, aldus Fox News.

Geen milieuramp
Nog luidens Gautier, aangehaald door de televisiestations, produceert het platform "niet actief" olie. Er zou geen enkele kans zijn op een grote milieuramp.
Het ongeluk is tijdens onderhoudswerk gebeurd, zo citeerde ABC het kabinet van de gouverneur van Lousiana en andere networks de zegsman van de kustwacht.


Kaart golf van Mexico:


Frann Ignoul

No comments:

Post a Comment