Tuesday, December 4, 2012

Geen historische ontdekking door Curiosity op Mars


Geen historische ontdekking door Curiosity op Mars
AMSTERDAM - NASA tempert de verwachtingen rond de persconferentie van maandag in San Francisco over de bevindingen van de Curiosity Rover op Mars.
http://media.nu.nl/m/m1nx3teap54z_sqr256.jpgFoto: ANP
Ruim een week geleden kwamen geruchten naar buiten dat een historische ontdekking was gedaan door het onderzoeksvoertuig. "Die gegevens gaan de geschiedenisboeken in. Het ziet er erg goed uit", zei hoofdonderzoeker John Grotzinger tegen de Amerikaanse publieke omroep NPR.
Op wereldschokkend nieuws hoeft echter niet gerekend te worden. "Geruchten en speculaties dat er een grote vondst is gedaan in het eerste stadium van de missie zijn niet correct", laat NASA in een verklaring weten.
"De persconferentie zal een update zijn over het eerste gebruik van het complete scala aan analyserende instrumenten waarmee het oppervlak van de planeet wordt onderzocht. Tot dusver is er geen bewijs van organismen op Mars aangetroffen."
Waterstroom
De Curiosity Rover is vier maanden geleden geland op Mars voor een tweejarige missie. Het voertuig onderzoekt in de Gale-krater of er ooit sprake van leven is geweest. Tot nu toe was de grootste vondst de restanten van een mogelijke waterstroom.
De missie overtreft alle verwachtingen van NASA, nu alle instrumenten goed blijken te werken. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie verwacht nog steeds dat er grote wetenschappelijke ontdekkingen in het verschiet liggen.
Waar?
Het speelt zich af op Mars.
http://www.bis.gov.uk/assets/ukspaceagency/images/our-solar-system/mars.jpg?w=380&h=288&as=1

Korte samenvatting:

Een week gelden zou er op mars een historische ontdekking zijn gedaan door de NASA. Helaas is er niks ontdekt, ze zijn alleen op zoek naar grondstoffen en hoe groot Mars echt is. De Curiosity is voor een 2 jaar durende missie weer op mars geplaatst om water te kunnen ontdekken aangezien er een waterstroom ooit is gevonden.

Verwijzing:
http://www.nu.nl/buitenland/2970770/geen-historische-ontdekking-curiosity-mars.html

 Rick Hansen

No comments:

Post a Comment