Tuesday, December 4, 2012

Zondag tot 38 graden in Limburg

Zondag tot 38 graden in Limburg

18/08 Limburg Met de aanvoer van tropische lucht bereikt het kwik dit weekend tropische waarden. Vandaag werd reeds 35.7 graden gemeten in Kleine Brogel. Morgen, zondag, zou wel eens de warmste dag van deze zomer kunnen worden met mogelijk 37 graden. Een enkel weermodel maakt zelfs gewag van 38 graden.
Breken we zondag hitterecord in uw tuin? (oproep)
We tikken dan ook meteen af voor de tweede hittegolf in onze provincie van deze zomer. Om van een hittegolf te kunnen spreken moeten we minstens 5 dagen op rij temperaturen bereiken van 25 graden of meer, waarbij er minstens 3 dagen 30 graden of meer gemeten worden.
Het tropische weer heeft ook zijn nadelen. Vooral voor kleine kinderen en oudere mensen is veel water drinken van belang omdat deze groep vlug uitdrogingsverschijnselen kan vertonen. Bovendien is de zon nog steeds sterk met een vrij hoge UV-index (waarde 6), waarbij de huid gemakkelijk kan verbranden. Smeren is de boodschap ofwel de schaduw opzoeken. Positief nieuws komt dan van de ozon waarde en het fijn stof, dat deze keer erg goed blijkt mee te vallen.
Gezien veel Limburgers ook op Pukkelpop vertoeven is het toch wel de boodschap om veel te drinken (water uiteraard), geregeld zonnebrandolie te gebruiken en proberen om niet de hele tijd aan de zon blootgesteld te zijn. Het spreekt voor zich dat dit weer een goed excuus is om zware inspanningen te vermijden.
Laten we het echter vooral positief bekijken en genieten van het zomerweer met een koel drankje op het terras of aan het zwembad. Vanaf woensdag wordt het immers minder warm en worden geen tropische temperaturen meer bereikt.

http://www.hbvl.be/limburg/zondag-tot-38-graden-in-limburg.aspx


Het gaat over dat er de komende dagen de 2de hittegolf eraan komt. Ze verwachten dat het 19-09 het rond de 38 graden word. Dit zijn allemaal tropische tempraturen daarom dat ze je aanraden om niet te lang in de zo te liggen omdat er een vrij hoge UV-index is (waarde 6).

No comments:

Post a Comment