Thursday, March 6, 2014

Duizenden evacuaties door overstromingen in Argentinië

Situering: 

Wat is er gebeurd:
Op 16 februari 2014 zijn er in de provincie 'San Juan' zijn er veel mensen geëvacueerd moeten worden door een zware overstromingen. Het weer was er al enkele dagen slecht, er regende op één dag ongeveer evenveel als de helft van het jaarlijkse regenaantal. De inwoners werden wel goed opgevangen en werden naar hulpcentra overgebracht. 


Wat is de impact:
Door een overstroming kunnen veel dingen verwoest worden. Er worden veel huizen, winkels, fabrieken, scholen, ... gesloopt. Mensen kunnen niet meer gaan werken, waardoor geen inkomsten. De jongeren kunnen ook niet meer naar school gaan. Vaak vallen er ook een heel deel gewonden.


Officieel artikel:
Ongeveer 2.700 mensen zijn in het westen van Argentinië geëvacueerd voor overstromingen als gevolg van zware onweders. In de provincies San Juan en Mendoza stortregent het sinds enkele dagen en volgens de weersvoorspellingen zal het nog blijven regenen.

In de provincie San Juan werden minstens 2.600 mensen overgebracht naar scholen en hulpcentra, terwijl honderden woningen door het water van rivieren vernield werden. In de streek van Mendoza moest een honderdtal mensen geëvacueerd worden. Volgens weerberichten viel er op één dag evenveel regen als de helft van de jaarlijkse regenval van San Juan.

Bron:

No comments:

Post a Comment