Thursday, March 27, 2014

Jongetje (4) uit modder gered nadat aardverschuiving familie wegvaagde

artikel

Jongetje (4) uit modder gered nadat aardverschuiving familie wegvaagde



27/03/14 - 00u57  Bron: Daily Mail/ Youtube
VIDEO Het aantal slachtoffers na de dodelijke aardverschuiving van zaterdag in de Amerikaanse staat Washington is ondertussen al opgelopen tot 24 en hulpdiensten zoeken nog meer dan 100 mensen. Een reddingsteam deelde gisteren een videofragment waarin te zien is hoe een 4-jarig jongetje uit de modder wordt gehaald en veilig in een helikopter wordt gezet. Zijn vader, broer en zusjes zijn nog steeds vermist.
Jacob tijdens de reddingsactie. © Facebook.
Jacob Spillers was met zijn broer, zusjes en vader televisie aan het kijken toen de modderstroom hun huis bereikte en de woning volledig vernielde. Het jongetje kon zichzelf in veiligheid brengen, maar zat tot heuphoogte vast in de betonachtige modder. Een reddingshelikopter merkte hem bij toeval op.

Op de videobeelden is te zien hoe de reddingswerkers de vierjarige knul uit de modder trekken. Omdat de massa zo hard was, bleef zijn broek steken en werd hij enkel in zijn onderbroek in de helikopter gehesen.

Jacobs vader Billy, zijn zusjes Brooke en Kaylee en broer Jovon zijn nog steeds vermist. Moeder Jonielle was op het moment van de ramp aan het werk. Zij schreef op haar Facebookpagina "Hou vol Billy en kinderen. Ik zie jullie graag en we wachten op jullie zolang het duurt. Blijf sterk liefje."
situering? in het noordwesten van de vs

wat gebeurde er?
er is een aardverschuiving geweest in de VS.dit leidde tot grote modderstromen. tot nu toe zijn er al 24 doden gevonden. er worden nog honderden mensen vermist. gisteren gaven de reddingswerkers een video vrij waarin te zien is dat de reddingswerkers een jongetje van 4 redden uit de harde modder. zijn moeder is al gevonden. de rest van zijn familie is nog vermist.

wat is de impact?
het hele land ligt nu vol met losgerukte bomen en struiken, stenen en vooral modder. de mensen zijn hun huis zo goed als kwijt. ze moeten helemaal opnieuw beginnen en alles terug op orde moeten brengen. 

Bron http://www.hln.be/hln/nl/2624/Planet/article/detail/1830281/2014/03/27/Jongetje-4-uit-modder-gered-nadat-aardverschuiving-familie-wegvaagde.dhtml

No comments:

Post a Comment