Saturday, March 22, 2014

Los Angeles opgeschrikt door aardbeving


BEWAAR ARTIKEL
1
Bewerkt door: Redactie
17/03/14 - 15u06  Bron: ANP
© ap.

Situering van het gebied:
Wat is er gebeurd?In Los Angeles is de westkust getroffen door een aardbeving. Het Amerikaanse geologiecentrum registreerde een schok van 4,7 op schaal van richter. Er is nog niet geweten of er gewonden of doden zijn. Het epicentrum van de aardbeving lag op 10 km van Beverly Hills. De aarbeving was zelfs voelbaar in grote delen van Zuid-Californië. Het metrosysteem liep hierdoor vertragingen op.
De impact:De aardbeving kwam erg onverwacht en heeft dus een grote impact op de bevolking. Want het kan zijn dat er vele gewonden of dode slachtoffers zijn getroffen.Ook de metro had vertraging, dit had ook een impact op de bevolking, want veel mensen konden niet weg. De bevolking heeft wel wat schrik want er is ook al zo een aardbeving geweest ter noorden van Los Angeles. Er zijn toen veel mensen hun huis kwijt geraakt en er zijn toen ook een heel aantal slachtoffers gevallen.

Bron:http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aarde/article/detail/1820836/2014/03/17/Los-Angeles-opgeschrikt-door-aardbeving.dhtml

No comments:

Post a Comment