Wednesday, November 28, 2012

Evacuaties om natuurbranden Spanje


Evacuaties om natuurbranden Spanje

In de maand augustus dit jaar hadden ze in West Spanje, Portugal en de Canarische Eilanden veel last van natuurbranden. Omdat het dit jaar extreem warm en droog was, werd alles heel snel ontvlambaar. Mensen mochten geen tuinafval verbranden of barbecueën . Campings en wandelgebieden werden afgesloten en ontruimd. Mensen die te dicht bij gevaarlijke gebieden woonden zijn geëvacueerd. De hevige wind van tijd tot tijd hielp ook niet veel, de bosbranden verspreidden zich snel en ver. Nog nooit zijn er in de afgelopen tien jaar zo veel bosbranden binnen zo’n korte tijd achter elkaar of tegelijk uitgebroken. Duizenden hectares zijn volledig verwoest.
Evacuaties om natuurbranden Spanje
AMSTERDAM/MADRID - Honderden mensen in het westen van Spanje en op de Canarische Eilanden zijn zondag geëvacueerd vanwege hevige natuurbranden.
Natuurbranden Spanje
De branden worden aangewakkerd door de hoge temperaturen en de harde wind. Dat hebben de Spaanse autoriteiten zondag gezegd.
Ongeveer driehonderd vakantiegangers moesten worden geëvacueerd van een camping in de dichtbeboste heuvels bij Sierra de Gata, vlakbij de grens met Portugal, aldus minister van binnenlandse zaken German Lopez Iglesisas van de regio Extremadura.
Op de Canarische eilanden La Gomera en La Palma woedden hevige branden. Ook daar moesten honderden mensen worden geëvacueerd, aldus Javier Gonzalez Ortiz van de veiligheidsdiensten.
Op haar website schreef de regering van de Canarische Eilanden dat een grote brand het gebied rondom Villa de Mazo op La Palma bedreigt. Zeventig mensen moesten door het Rode Kruis worden gered en bijna duizend hectare natuur is in vlammen opgegaan.

Communicatie
Volgens een bewoner van het eiland La Gomera hebben de inwoners van vijf dorpen hun huis moeten verlaten. Op het eiland ligt tevens het nationale park Garajonay. Volgens ooggetuigen grijpt het vuur om zich heen in het park. "Het probleem is dat het gebied precies het gebied is waar de telecommunicatieantennes staan", aldus een inwoner. "Als de vlammen de antennes bereiken, dan zitten we zonder communicatiemogelijkheden."
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5d/Kaart_Spanje.pngDe oorzaak van de natuurbranden is niet bekend, maar de hoge temperaturen van de afgelopen dagen hebben geleid tot droogte in heel Spanje, zelfs op het normaal gesproken groene eiland La Palma.
Door: Novum






No comments:

Post a Comment