Tuesday, November 27, 2012

Tropische strom Isaac

Tropische storm Isaac

27AUG 2012.Er is vanuit het Caribische gebied weer een tropische storm aan het uitgroeien tot één van formaat.
Ditmaal is het Isaac die volgens de verwachting afkoerst op de zuidkust van  de VS.
De afgelopen dagen heeft Isaac al een spoor van vernieling achtergelaten op Haiti.
Voor 4 Amerikaanse Staten (waaronder de stad New Orleans) is inmiddels niet alleen een waarschuwing maar ook de noodtoestand afgekondigd. Isaac wordt woensdag aan land verwacht in de staat Louisiana. De laatste keer dat een storm van dit formaat richting New Orleans kwam was in 2003 toen Katrina de stad volledig blank zette.

De Amerikaanse staten Louisiana en Alabama hebben de noodtoestand afgekondigd in verband met de naderende storm Isaac. Eerder deden de staten Mississippi en Florida dat al.
Onderweg naar de Amerikaanse kust dreigt Isaac uit te groeien tot een orkaan van de eerste categorie. Door de noodtoestand kunnen de gouverneurs van de staten makkelijker voorzorgsmaatregelen treffen en hulp bieden waar dat nodig is.
In de Golf van Mexico worden steeds meer medewerkers van boorplatforms geëvacueerd.
Katrina
Het lijkt erop dat Isaac woensdag over New Orleans in Louisiana trekt. Het is dan op de dag af zeven jaar na de verwoestende orkaan Katrina. Die kostte aan meer dan 1800 mensen het leven.
In Tampa, Florida, is de start van de Republikeinse conventie een dag uitgesteld, in de verwachting dat de orkaan dan voorbijgetrokken is. Op die conventie wordt Mitt Romney officieel genomineerd als presidentskandidaat van de Republikeinen.

No comments:

Post a Comment