Wednesday, November 28, 2012

Overstromingen Italië


In de maand November  teisteren overstromingen Italië. Dit bracht grote schade met zich mee zoals de brug over de rivier Albegna die het begaf. Naast de schade zijn er ook slechtoffers, doden en vermisten. Dit bracht niet alleen natuurlijk geweld met zich mee maar emotioneel ook. Veel inwoners zijn hun huis kwijt, herinneringen, …
Vandaag hebben er opnieuw overstromingen plaatsgevonden in Italië. Meer bepaald weer in de regio Toscane en nu ook in Ligurië. Bij deze overstroming zijn er 4 doden gevallen. In Carrara  en Ortonovo bij La Spezia zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vele huizen ontruimd wegens de overstromingen en het gevaar op aardverschuivingen.


Hieronder vindt u nog een klein fragment met de situatie in Italië.
http://nos.nl/video/439536-zware-overstromingen-treffen-italie.html

Overstromingen in Italië eisen vier doden



 

Overstromingen hebben na zware regenval grote delen van Toscane en Umbrië onder water gezet en honderden mensen gedwongen hun huizen te verlaten. In Toscane vielen al vier doden, meldden de lokale autoriteiten.

Vanochtend werden drie slachtoffers gevonden in hun wagen. De wagen viel gisteravond van een brug die instortte in het zuiden van Toscane. Bij Capalbio, ook in het zuiden van Toscane, is een 73-jarige landbouwer verdronken in zijn voertuig die overspoeld werd door de watermassa. In Albinia waren dinsdag nog drie mensen vermist, een vrouw werd levensgevaarlijk gewond toen ze meegesleept werd door de modderstroom. Talloze mensen zochten toevlucht op de daken van hun huizen. Het ergste van de overstroming wordt in Grosseto en in Rome verwacht, waar de waterstand van de Tiber voortdurend in de gaten wordt gehouden. Het onweer, dat tijdens het weekeinde aanvankelijk heel Noord-Italië getroffen heeft, zorgde gisteren voor verkeerschaos. Enkele wegen en spoorverbindingen tussen Noord- en Zuid-Italië moesten tijdelijk onderbroken worden. Een brug over de rivier Albegna hield de druk van het water niet en brak. De regio Toscane zette soldaten in om bij de opruimingen te helpen. (DLA)

Detrez Yasmine

 

No comments:

Post a Comment