Sunday, November 18, 2012

Limburg gaat klimaatneutraal

Limburg gaat projecten organiseren om ons klimaat neutraal te maken. Ze willen ervoor zorgen dat we minder CO2 uitstoten. Dit heeft dan effect op de opwarming van onze planeet en zo kunnen we er voor zorgen dat we een stabieler klimaat hebben. Ze vragen aan alle limburgers om mee te werken.

Limburg gaat Klimaatneutraal

 03/10 PROVINCIE Met "Limburg gaat klimaatneutraal" legt onze provincie Limburg de lat hoog. We willen klimaatneutraal worden en dat is niet zo gemakkelijk. Maar we zien het positief: er zijn een paar grote klimaatprojecten in voorbereiding.
En dat is nodig: het klimaat is in de war. We stoten teveel CO2 uit en dat zorgt voor de opwarming van onze planeet met meer hevige onweders, langere regenperiodes en langere droogteperiodes als gevolg. Daarom moeten we actie ondernemen en Limburg heeft dit begrepen.
Klimaatparlement
De provincie heeft een klimaatparlement opgericht. De 70 bedrijven en organisaties in dit parlement komen tweemaal per jaar samen om concrete acties te bespreken. We betrekken de bedrijven in de 44 gemeenten, we geven als provincie het goede voorbeeld en vragen alle 850000 Limburgers om mee te werken.

http://www.hbvl.be/dossiers/provincie/limburg-gaat-klimaatneutraal-2.aspx


No comments:

Post a Comment