Tuesday, November 27, 2012

Groot-Brittannië zucht onder noodweer

Een groot deel van Groot-Brittannië  is getroffen door noodweer en overstromingen. Zware regenval en windsnelheden tot meer dan 160 kilometer per uur teisteren het land van het zuidwesten van Engeland tot Schotland.
Reddingswerkers evacueerden donderdag met boten kinderen uit hun afgesneden school in Llanberis in Gwynedd in het noordwesten van Wales, meldde de BBC. Op een andere plek in Wales belandden vijf mensen in het ziekenhuis toen de wind greep kreeg op hun auto, die omkieperde.

Op tal van andere plaatsen zijn overstromingswaarschuwingen afgegeven. In Northamptonshire moesten 1000 mensen weg uit een vakantiepark wegens het hoge water in de nabijgelegen Nene-rivier.

Het treinverkeer tussen Devon en Somerset raakte ernstig ontregeld door de ergste overstromingen in 5 jaar tijd. Op de spoorlijn zullen de komende 2 dagen helemaal geen treinen rijden omdat meerdere trajecten niet te passeren zijn. Ook in Noord-Wales zijn treindiensten vertraagd of geannuleerd door overstromingen.





Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3352217/2012/11/22/Groot-Brittannie-zucht-onder-noodweer.dhtml 


No comments:

Post a Comment