Tuesday, October 22, 2013

Archeolochischonderzoek Bogaersveld levert weinig grote vondsten op

Gebied: Beringen

Situatie: Leerlingen mochten van dichtbij eens zien hoe archeologen te werk gaan, op het Bogaersveld hebben de archeologen van het BAAC (Bureau voor Bouhistorie, Archeologie, Architectuurstudie en Cultuurhistorie). Het graafwerk toonde aan dat er veel gebeurd is op het veld zoals: tramlijn van een station, vijver di verhoogd werd voor een voetbalveld,…
De archeologen hebben er  niets uitgehaald maarde leerlingen van de middenschool sint-jan hebben de unieke gelegenheid gehad om het archeologisch werk van dichtbij te zien.
Het onderzoek was verplicht voor het bekomen van een bouwvergunning. In 1995 op het nabijgelegen terrein werd toen tijdens de graafwerken een Keltische goudschat ontdekt, daarom moest er een archeologisch onderzoek gebeuren.

Impact: als je archeoloog bent dan moet je zicht hebben op aarderijkskunde want je moet weten waar de plekken ongeveer liggen, want zonder aarderijkskunde ben je niets. Als je niet weet waar je moet zijn kan je ook niet aan je archeologisch onderzoek beginnen.

Je moet goed kunnen oriënteren als archeoloog. 

No comments:

Post a Comment