Sunday, October 20, 2013


Artikel


Bij een zware aardbeving in het zuidwesten van Pakistan zijn honderden mensen omgekomen. Ook is er veel schade aan huizen in het gebied.
Het epicentrum van de beving met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter lag in de provincie Beloetsjistan. De krachtige beving werd gevoeld tot in de grootste stad van het land, Karachi, en tot in de Indiase hoofdstad Delhi, zo’n 1500 kilometer verderop. In Karachi, met 20 miljoen inwoners, renden mensen in paniek de straat op.
De aardbeving in Pakistan van gisteren heeft niet alleen het vasteland flink opgeschud, ook de zeebodem kreeg een klap. Kustbewoners keken verbaasd op toen er na de schok letterlijk een nieuw eiland uit de Arabische Zee bleek te zijn opgedoken.




Situering



Wat is er gebeurd?

Er was een aardbeving in Pakistan op 25 september 2013. Veel mensen kwamen om het leven. De aarbeving was 7.7 op de schaal van richter. De schok was enorm hard, hij was tot wel 1500 km verderop nog te voelen. de beving had zelfs zoveel inpact dat er een compleet nieuw eiland uit de zee omhoog kwam.

Impact


Honderden mensen zijn omgekomen door de beving, en dan hebben we het nog niet eens over de mensen die vermist worden, mensen die geen huis meer hebben en mensen die familie of vrienden verloren zijn. De schade is enorm groot. Complete gebouwen zijn ingestort, en veel mensen leven ineens op straat. Als je de mensen op tijd kunt waarschuwen voor de beving, kunnen ze nog evacueren. Maar de schade die zo’n beving aanricht aan de steden kan bijna niet vermeden worden.

No comments:

Post a Comment