Friday, October 25, 2013

Filipijnen getroffen door zware aardbeving
15/10/2013 om 07:35 door dgs | Bron: AFP

Bij een krachtige aardbeving op de Filippijnen zijn dinsdag volgens een nieuwe balans minstens 32 mensen om het leven gekomen. De beving met een magnitude van 7,2 verwondde tientallen anderen. Dat hebben verantwoordelijken van het nationaal rampenagentschap bekendgemaakt.
De aardbeving deed zich voor om 8.12 uur lokale tijd, op 2 kilometer van de stad Bohol, 630 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Manila. Het gebied is een geliefde toeristische bestemming.
De eerste slachtoffers werden gemeld na de instorting van een gebouw in de stad Cebu, op 60 kilometer van het epicentrum. In Bohol stortte het dak van een hotel in. Daarbij kwam minstens één medewerker om het leven.
In het gebied liggen drie verschillende aardplaten en gebeuren wel vaker aardbevingen. In 1976 werd het land getroffen door een zware aardbeving in de Golf van Moro, in het zuiden van de eilandengroep, met een kracht van 7,6. Daarbij vielen 7.000 doden. Een zowat even sterke beving in 1990 in Luzon, in het noorden, kostte 2.400 mensenlevens.
De beving dinsdag werd gevoeld in de naburige provincies Cebu, Negros, Masbate, Leyte, Iloilo en tot in de zuidelijke regio Mindanao, aldus het seismologisch instituut.
http://quehoraesen.net/mapa/14.633/121.033
Wat is er gebeurt?
Er zijn mensen om het leven gekomen in de Filipijnen. Het werd getroffen door een zware aardbeving. Het gebied dat werd getroffen, is een toeristische bestemming. In het gebied liggen drie verschillende aardplaten. Dit past binnen aardrijkskunde, omdat een aardbeving met een natuurramp te maken heeft.
Impact
Er is een impact op de lokale bevolking. Want mensen verliezen elkaar en hun bezittingen. Aardbevingen komen hier vaker voor. Dus ze weten hoe ze erop moeten reageren. En ze weten wat ze moeten doen.
Bron

No comments:

Post a Comment